Το 1ο βραβείο στη σχολική κατηγορία, καθώς και τη 2η και 3η θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε η αποστολή του Makerlab στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου Robocompetitie 2019 (1.5kg SUMO), ο οποίος έλαβε χώρα στη Γάνδη στις 4 Μαΐου!

Ο διαγωνισμός Robocompetitie διοργανώθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά από τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “Dwengo” και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, ενώ φέτος συνεργάστηκε με το φεστιβάλ εφευρέσεων και δημιουργίας “Maker Faire Gent“.

Η 8-μελής αποστολή του Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής και Τεχνολογίας Makerlab ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η μοναδική ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό. Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από το Αγρίνιο και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν 2 ρομπότ, τα οποία αναμετρήθηκαν σε αγώνες ρομποτικού SUMO με άλλα 48 από ομάδες του Βελγίου.

Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Θεοχάρης και όλο το δυναμικό του Makerlab είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές και μαθήτριές μας και συγχαίρουμε (αλφαβητικά) τους:

  1. Βραχωρίτη Αλεξάνδρα (4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  2. Καραγιουβάνη Φωτεινή (3ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
  3. Καρβελά Αθανάσιο (1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  4. Κόκκαλη Γεώργιο (1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  5. Κρέτση Γεώργιο (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  6. Λύχνο Δημοσθένη (Γενικό Λύκειο Αστακού)
  7. Τσίντζα Ευαγγελία (7ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
  8. Τσιτσιμελή Ανώρο (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές της προσπάθειάς μας, τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ) Αγρινίου και τον Γρηγόρη Βασιλόπουλο.

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό:

0

You may also like

Έναρξη εγγραφών 2020 – 2021
Makerlab
Νέα χρονιά, νέα αίθουσα
Πρόκριση στον 32ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Makerlab webmaster

Αφήστε μια απάντηση