ΝΕΟ  Ζωντανά Διαδικτυακά Μαθήματα Προγραμματισμού

M

Βράβευση στον διαγωνισμό ρομποτικής Robocompetitie 2019

9 Μαΐου, 2019

Το 1ο βραβείο στη σχολική κατηγορία, καθώς και τη 2η και 3η θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε η αποστολή του Makerlab στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου Robocompetitie 2019 (1.5kg SUMO), ο οποίος έλαβε χώρα στη Γάνδη στις 4 Μαΐου!

Ο διαγωνισμός Robocompetitie διοργανώθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά από τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “Dwengo” και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, ενώ φέτος συνεργάστηκε με το φεστιβάλ εφευρέσεων και δημιουργίας “Maker Faire Gent“.

Η 8-μελής αποστολή του Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής και Τεχνολογίας Makerlab ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η μοναδική ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό. Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από το Αγρίνιο και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν 2 ρομπότ, τα οποία αναμετρήθηκαν σε αγώνες ρομποτικού SUMO με άλλα 48 από ομάδες του Βελγίου.

Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Θεοχάρης και όλο το δυναμικό του Makerlab είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές και μαθήτριές μας και συγχαίρουμε (αλφαβητικά) τους:

  1. Βραχωρίτη Αλεξάνδρα (4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  2. Καραγιουβάνη Φωτεινή (3ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
  3. Καρβελά Αθανάσιο (1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  4. Κόκκαλη Γεώργιο (1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  5. Κρέτση Γεώργιο (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
  6. Λύχνο Δημοσθένη (Γενικό Λύκειο Αστακού)
  7. Τσίντζα Ευαγγελία (7ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
  8. Τσιτσιμελή Ανώρο (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές της προσπάθειάς μας, τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ) Αγρινίου και τον Γρηγόρη Βασιλόπουλο.

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό:

Σχετικά Άρθρα

1η Έκθεση Ρομποτικής & Τεχνολογίας στο Αγρίνιο

1η Έκθεση Ρομποτικής & Τεχνολογίας στο Αγρίνιο

Την 1η Έκθεση Ρομποτικής & Τεχνολογίας διοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου και το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας – Makerlab από 5-12 Ιουνίου στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου. Οι επισκέπτες...

Webinar: Εισαγωγή στο Λογισμικό «Webots»: 17& 24/05 @19:00

Webinar: Εισαγωγή στο Λογισμικό «Webots»: 17& 24/05 @19:00

To IEEE Robotics and Automation Society SBC και το IEEE Women in Engineering SBAG του φοιτητικού παραρτήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ξάνθη) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σε συνεργασία με το φοιτητικό παράρτημα του IEEE...

Έναρξη εγγραφών 2020 – 2021

Έναρξη εγγραφών 2020 – 2021

Η νέα χρονιά ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου και για την ομάδα του Makerlab.  Οι εγγραφές, όμως, συνεχίζονται και υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού νέων τμημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο...