ΝΕΟ  Ζωντανά Διαδικτυακά Μαθήματα Προγραμματισμού

M

1η Έκθεση Ρομποτικής & Τεχνολογίας στο Αγρίνιο

26 Μαΐου, 2022

Την 1η Έκθεση Ρομποτικής & Τεχνολογίας διοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου και το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας – Makerlab από 5-12 Ιουνίου στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα ξεναγούνται σε μία προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή ρομποτικών τεχνουργημάτων, εκπαιδευτικών έργων τεχνολογίας και πειραμάτων STEM.

Θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν εμπειρία αγώνων Εκπαιδευτικής και Αθλητικής Ρομποτικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α-βαθμια, Β-βαθμια, Γ-βαθμια).

Θα γνωρίσουν την εκπαιδευτική καινοτομία του της Υπολογιστικής Ρομποτικής, τον υποκλάδο της εκπαιδευτικής ρομποτικής που βάζει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη υπολογιστικής σκέψης.

Θα διεγείρονται ερωτήματα και θα γίνεται συζήτηση σχετικά με τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα (Τεχνητή Νοημοσύνη κ.α.) και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Διοργάνωση:

Δήμος Αγρινίου
Πρότυπο Κέντρο Έρευνας, Ρομποτικής & Τεχνολογίας – MAKERLAB

Συμμετοχή:

Λέσχη Ρομποτικής Πανεπιστημίου Πατρών – Robotics Club
Ερευνητική Ομάδα Ρομποτικής Πανεπιστημίου Πατρών – Robotics Group
Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πανεπιστημίου Πατρών – Robots@MET

Σχετικά Άρθρα

Webinar: Εισαγωγή στο Λογισμικό «Webots»: 17& 24/05 @19:00

Webinar: Εισαγωγή στο Λογισμικό «Webots»: 17& 24/05 @19:00

To IEEE Robotics and Automation Society SBC και το IEEE Women in Engineering SBAG του φοιτητικού παραρτήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ξάνθη) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σε συνεργασία με το φοιτητικό παράρτημα του IEEE...

Έναρξη εγγραφών 2020 – 2021

Έναρξη εγγραφών 2020 – 2021

Η νέα χρονιά ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου και για την ομάδα του Makerlab.  Οι εγγραφές, όμως, συνεχίζονται και υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού νέων τμημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο...

«Το Κοινωνικό Ρομπότ»

«Το Κοινωνικό Ρομπότ»

Τα κοινωνικά ρομπότ, δηλαδή τα ρομπότ που αλληλεπιδρούν με ανθρώπους, δεν είναι πια μόνο εμπειρία από ταινίες, υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σε διάφορες μορφές για διαφορετικές ομάδες στόχους.Για παράδειγμα, κοινωνικά ρομπότ δρουν ήδη στον τομέα της υγειονομικής...